UBO-registratie nog niet op orde?

Sinds kort helpt Legal Manager, i.s.m. Firm 24, bedrijven om de veelgevreesde UBO-registratie zo goed en snel mogelijk op orde te krijgen.

UBO-registratie van uw organisatie snel geregeld.

De UBO-deadline komt snel dichterbij. Vóór 27 maart 2022 dienen bestaande BV's, NV's, stichtingen en andere juridische entiteiten zich ingeschreven te hebben in het UBO-register. Sinds kort biedt Legal Manager UBO-inschrijvingen aan als extra dienst voor nieuwe én bestaande klanten. Wij snappen dat de UBO-registratie wellicht een onaangename afleiding is voor uw organisatie. Wij helpen u daarom graag door dit proces heen zodat u hier zo min mogelijk tijd en energie in hoeft te steken. Dat doen wij in samenwerking met Firm24 dat dit proces op een snelle en efficiënte manier weet te faciliteren voor externe adviseurs als Legal Manager.

Wat komt er kijken bij een UBO-registratie?

Ons werkproces m.b.t. de UBO-registratie bestaat uit 3 fases:

  1. Allereerst dienen we vast te stellen om hoeveel entiteiten het gaat, welke rechtsvorm(en) het betreft en wie wettelijk gezien een UBO is binnen iedere entiteit. Zo is bij een BV iemand te beschouwen als UBO wanneer deze persoon meer dan 25% van de aandelen, stemrecht of economisch belang bezit.
  2. Vervolgens kunnen wij het online identificatieproces in gang zetten waarbij iedere UBO zich d.m.v. een efficiënte workflow kan inschrijven.
  3. Zodra alle UBO's zich hebben geïdentificeerd en ingeschreven kunnen wij het proces voltooien m.b.v. een notaris die de registratie rechtstreeks indient bij de KvK. Iedere entiteit ontvangt na afloop een apart uittreksel van de KvK ter bevestiging van de registratie.


Hoeveel tijd is er nog om de UBO-registratie te regelen? 

Organisaties in Nederland dienen zich vóór 27 maart te hebben ingeschreven in het UBO-register. Het is overigens goed om te beseffen dat nog maar een relatief klein deel van de 1,5 miljoen bedrijven dit inmiddels heeft gedaan. De KvK roept bedrijven dan ook op om dit z.s.m. te regelen om te voorkomen dat aanvragen pas ver buiten de wettelijke termijn verwerkt kunnen worden.


Heeft uw organisatie wel eens gedacht aan het outsourcen van de juridische administratie?

Iets als de UBO-registratie is pas één van de vele verplichtingen die bij de vennootschapsadministratie hoort. In onze ervaring zijn het dit soort taken die organisaties onnodig veel tijd en geld kosten. Het is overigens zonde om overgekwalificeerde bedrijfsjuristen in te zetten voor standaard juridische taken als deze. 

Legal Manager is één van de weinige bedrijven in Nederland die zich volledig richt op het zo efficiënt mogelijk inrichten van dit soort administratieve processen. Wij bieden juridische dienstverlening op het gebied van Matter-, Entity-, Compliance- en Contract Management. Door onze juridische kennis te combineren met onze kennis van juridische software maken wij het outsourcen van routinematig juridisch werk betaalbaar en inzichtelijk. Bovendien gebruiken wij data-inzichten om uw organisatie van beter advies te kunnen voorzien zodat interne bedrijfsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden. 

Het is tijd om slimmer, sneller en efficiënter te werken.

Benieuwd wat Legal Manager voor uw organisatie kan betekenen?

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.